Annons

Kassör på Lidl rånad

En man i 35-årsålder rånade vid 14-tiden i lördags en av kassörerna på Lidl i Tomelilla.
Tomelilla • Publicerad 22 januari 2006

– När rånaren höll upp kniven framför mitt ansikte sträckte jag båda händerna över huvudet för att visa att jag gav mig, säger den unge kassören som ännu en timme efter rånet var skakis i benen.

Han hade precis börjat sitt eftermiddagspass när en kollega gjorde honom uppmärksam på två män som uppträdde misstänkt i butiken.

Annons

– Vi trodde att det kanske var snattare och höll därför uppsikt på männen som under 45 minuter gick fram och tillbaka, fram och tillbaka mellan hyllorna i butiken. Jag såg också hur de plocka ner varor i en plastkasse de hade med sig och hur de sen tog upp en vara och la dit en annan.

När den ene av männen skulle lämna Lidl och kom fram till kassan bad kassören honom plocka upp varorna han hade på sig och lägga dem på disken. Det gjorde han och sprang ut ur butiken.

– När sedan hans kompis kom fram till kassan visade han upp en plastpåse i vilken det låg broschyrer, säger kassören. Men i ena bakfickan, väl synlig, stack det upp en kexchoklad. Och den ville han betala vid mitt påpekande. När jag sedan bad honom öppna jackan, började han gå mot utgången och tappade en massa varor på vägen. Jag följde efter och då drog han fram kniven mot mitt ansikte.

– I ett sånt läge ska man bara backa, säger Andreas Rix, polisen i Ystad som snabbt var på plats. Båda männen försvann i en bil som vi nu efterspanar. Vi har signalament på männen och så har kassören uppgett ett registreringsnummer på bilen.

Kassörens kollega har också namngett rånarens kom pis. Han har varit i butiken och snattat tidigare.

Butikschef Fredrik Ekström var i butiken när rånet hände.

– Båda männen var helt klart påverkade av droger. Jag tror inte det var sprit för det luktade inte. Enligt min bedömning hade rånaren plockat på sig varor för 600 kronor.

Han ger personalen en eloge för att de klarade av situationen utan att råka i panik.

– Jag mår inte speciellt bra, sa den drabbade kassören.

Polisen i Ystad hade vid 15-tiden i går inte fått tag i någon misstänkt.

Annons

Lollo Bark

0417-125 87

lollo.bark@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons