GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunalrådet avtackades

I fredags var det fest på kommunhuset. Tomelillas avgående kommunalråd John Johansson hade avtackning och bjöd på buffé med lax av alla de sorter, rostbiff, potatisgratäng, sallader och såser, ostbricka och så förstås kaffe med tårta. Och den trevliga personalmatsalen var fylld av folk som ville visa John Johansson sin uppskattning.
Tomelilla • Publicerad 7 december 2002

Bland dem fanns förstås representanter från grannkommunerna, politikerkollegor från kommunen, Tomelillas handelsförening, polisen med flera. Det blev många paket att öppna. Tomas Leandersson(c), kommunfullmäktiges ordförande, höll ett där han fick med det mesta av vad John sysslat med sedan han och hustrun Birgit kom till Tomelilla 1963. - Du har hunnit med en hel del sedan du började din politiska bana i hälso- och miljönämnden, säger Leandersson. Du har varit kommunalråd i sju år, omorganiserat och samordnat verksamheter, du har sytt ihop borgarna, arbetat med kommunikation för att locka hit fler stadsbor. Du har kämpat mot nazister, trots personligt hot. Du har jobbat för ett fördjupat samarbete med grannkommunerna. Och John, du ska veta att du är mycket omtyckt av både arbetskamrater och Tomelillas invånare. populär John Johansson är populär. Han har ett lugn som många avundas honom. - Tänk om man vore så säger Knut-Åke Pehrsson (kv). Han är lugn som en gås. John själv verkar ta allt beröm med ro. Men lite rörd blev han och avslöjade att det är mycket vemodigt och konstigt att stå i matsalen och vara huvudpersonen i avtackningen. -?Men nu när jag får tid ska jag i alla fall umgås mer med mina tre barnbarn och med Birgit. Hon är en fantastisk kvinna. Jag har ju varit borta så mycket. Ibland har jag fått gå iväg trots att hon och jag bestämt något annat. Hon har verkligen stöttat mig. Och Birgit som naturligtvis är på plats som värdinna, ser fram emot att ha John hemma. -?Det jag mest längtar efter är att vi ska få vara tillsammans när jag är ledig från skolan, säger Birgit. Och kanske hinner han nu måla om sovrummet som jag väntat på i tio år. Stefan Lundgren (m) Sjöbos kommunalråd överlämnar en julbock och ett kuvert med hemligt innehåll i gåva till Tomelillas kommunalråd John Johansson (m) som slutar som kommunalråd. bild: Lollo Bark

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.