Annons

Lars Hammar kämpade i tv-rutan

Lite äldre tomelillabor log igenkännande, när de i veckan på TV5 fick se 66-årige Lars Hammar i aktion i boxningsringen.
Tomelilla • Publicerad 5 november 2008

Hammar, som är pappa till Filip, ena halvan i radarparet Filip & Fredrik, är född och uppväxt i Tomelilla, där fadern, Gösta, var kamrer på Wassbergs Bil.

Efter studentexamen i Ystad studerade Lars Hammar i Lund och har därefter varit verksam som adjunkt i engelska och franska i Köping där också makan, Tiina Palmar, verkat. Parets dotter, Linda, 36, är känd från tv-programmet "I en annan del av Köping".

I nya TV5-serien "Boston tea party" tar Filip Hammar, 33, och jämnårige Fredrik Wikingsson ut svängarna. I premiärprogrammet möttes deras farsor i något så krävande som thailändsk boxning. Tomelillafödde Hammar tvangs bita i det sura äpplet, sedan hans ena ögonbryn spruckit – med blodvite som följd.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons