Annons

Lorcas Bernardas hus visas på Bio Rio

Ta chansen och se Lorcas Bernardas hus på Bio Rio på lördag den 29 november klockan 19. Föreställningen direktsänds från Dramaten i Stockholm.
Tomelilla • Publicerad 26 november 2008

Det är Christian Tomner som regisserar pjäsen som handlar om en änka som planerar att hålla sina fem döttrar instängda i åtta år för att de ska sörja sin döde far och frukta Gud. Tanken är att hålla döttraranaavskärmade från livet och kärleken.

Federrico Garcia Lorca skrev pjäsen 1936i ett Spanien med politiskt kaos. Han föll själv offer för fascismen och avrättades när spanska inbördeskriget bröt ut.

Annons

I rollerna Marie Göranzon, Basia Frydman, Tanja Lorentzon, Lina Englund, Melinda Kinnaman, Julia Dufvenius, Anita Wall, Inga-Lill Andersson, Lanna Olsson och Wallis Grahn.

Föreställningen direktsänds den här gången till 39 digitala biografer, vilket är fem fler än Dramatens debutsändning förra året.

Lollo Bark

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons