Annons

Lugn inledning på loppis

Det kanske inte var så många som hittade till förskolan Bonobos köp- och säljafton men så drog man också igång den för första gången.
Tomelilla • Publicerad 21 november 2008
Det blir många kläder och leksaker om man är en familj med sex barn. Familjen Borglund är vana loppissäljare och fyndar dessutom en hel del kläder på bytessajten Tradera. Bild: Jenni Dahlgren
Det blir många kläder och leksaker om man är en familj med sex barn. Familjen Borglund är vana loppissäljare och fyndar dessutom en hel del kläder på bytessajten Tradera. Bild: Jenni DahlgrenFoto: 

- Det var personalen som frågade oss föräldrar om vi ville ha loppis där avgiften går till barnen på förskolan, säger Sandra Bäckman som har en dotter på förskolan.

För 50 kronor fick alltså alla som kände för det sätta upp ett bord och utbudet på de åtta borden bestod inte så oväntat mest av barnkläder och skor. En som tagit chansen att bli av med lite kläder är sexbarnsmamman Cecilia Borglund.

Annons

- Jag brukar sälja på församlingshemmet också.

Själv så fyndar Cecilia Borglund gärna kläder på sajten Tradera.

- Där kan man göra fynd på märkeskläder och skor.

Det som är svårast att få tag i är nog kläder till barn mellan tre till fem år.

- De slits så mycket, säger Cecilia.

Papporna lyste dock med sin frånvaro och på frågan om vem som handlar de mesta kläderna till barnen kommer svaret snabbt.

- Vi, säger Sandra Bäckman och skrattar. Lisa Bengtsson har ett proppfyllt bord med kläder som hennes son växt ur.

- Jag gillar att shoppa, säger Lisa Bengtsson glatt.

Det är också mest mammorna som bestämmer vad barnen ska ha på sig.

- Jag lägger till och med fram högar, erkänner Sandra lite generat.

Annons

Helena Jönsson ger dock sina barns pappa lite cred.

- Pappan klarar det bra, faktiskt.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons