Annons

Man åtalas för nätbedrägerier

Via Blocket och Tradera utlovade Tomelillabon varor och biljetter mot insättning på hans konto. Men några varor dök aldrig upp och nu åtalas han för ett stort antal bedrägerier.
Tomelilla • Publicerad 10 mars 2014

Det var under senhösten i fjor som en Tomelillaman i 30-årsåldern dels annonserade på Blocket och Tradera, dels svarade på andras köpes-annonser. Det handlade om olika typer av varor och biljetter, i några fall för mindre belopp på 300-400 kronor, i andra för summor kring tusenlappen, och i ett fall drygt 3500 kronor.

Tomelillabon fick de blivande kunderna att sätta in pengar på hans konto. Men några varor eller biljetter dök aldrig upp, och nu åtalas mannen för 13 fall av bedrägeri via nätet.

Annons

Enligt åklagaren har Tomelillabon kanske inte varit ensam om de misstänkta brotten – eventuellt har de utförts "tillsammans med och i samförstånd med annan".

Tomelillabon åtalas också för ett bedrägeri kombinerat med urkundsförfalskning.

Genom att skriva till en etta framför siffran "200" som stod på en matrekvisition som han fått från socialtjänsten, ska han ha fifflat till sig varor för nästan 1000 kronor extra.

Taner Caliskan
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons