Annons

Man omkom efter trädkrasch

(Uppdaterad söndag 08.39) En 51-årig man dog och en yngre kvinna fick livshotande skador när en bil körde in i ett träd på Adelgatan i Tomelilla under natten mot lördagen. Olyckan ska nu utredas av polisen.
Tomelilla • Publicerad 15 november 2008
Dödsolyckan inträffade på Adelgatan i Tomelilla. Bild: PhotoMedia
Dödsolyckan inträffade på Adelgatan i Tomelilla. Bild: PhotoMediaFoto: 

Det var vid tvåtiden natten mot lördagen som personbilen av okänd anledning krockade med ett träd på Adelgatan.

I bilen färdades två personer, en 51-årig man och en kvinna i 20-årsåldern. Mannen avled på plats. Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset i Lund och vårdas nu för livshotande skador. Enligt ett vittne som rastade hunden strax efter olyckstillfället ska trädkrocken ha skett utanför bibliotekshuset i Tomelilla."Brandmännen hade tagit av taket på bilen", skriver vittnet till YA. Polisen utreder nu dödsolyckan.

Annons

- Kvinnan är svårt skadad och vi har inte kunnat prata med henne. Men utredningen går vidare, säger Kent Persson, inre befäl hos polisen i Ystad, till YA under söndagsmorgonen.

Orsaken till olyckan vill han inte spekulera i. - Man vill ju gärna veta hur fort det gick och hur de hamnade på trottoaren. Men vi har inte tagit några nykterhetsprover än så länge, säger han.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons