Annons

Miljökontoret vill att Österlenhem redovisar åtgärd

Fastighetsägarens ord står mot den boendes gällande en mögelliknande lukt i en lägenhet i Skåne Tranås. Nu ligger fallet hos miljökontoret.
Tomelilla • Publicerad 12 juli 2007

Som YA tidigare berättat har en boende under våren försökt få hjälp att bli kvitt mögellukten i tvåan som hyrs ut av Österlenhem.

Det kommunala bostadsbolaget har visserligen gjort hembesök och satt in ny ventilation men problemet kvarstår enligt den boende. Det håller inte Österlenhems vd, Pehr Carlberg, med om och ord står mot ord. Någon kompensation på hyran kan därför inte komma på tal Förra torsdagen gjorde miljökontoret en kontroll i fastigheten och konstaterar till viss del att den boende har rätt.

Annons

– Precis när man stiger in genom ytterdörren så känns en doft som man inte förväntar sig, säger Lars-Olof Strand på miljökontoret.

Han tycker att känslan efter en stunds vistelse "klingar av" men vill ändå att Österlenhem ska redovisa vilka åtgärder man gjort och hur det nya ventilationssystemet fungerar.

– Det skulle vara intressant att se hur luftväxlingen fungerar och jag vill veta vad man gjort för att utreda problemet, säger Lars-Olof Strand.

Österlenhem har tre veckor på sig att svara miljökontoret men vad som händer om det är otillfredsställande är fortfarande oklart.

– Det får vi se då, säger Lars-Olof Strand.

Skulle det vara så att det inte handlar om mögel utan någonting annat bör även det utredas.

– I äldre fastigheter kan till exempel plastmattor avge dålig lukt men vi ska först och främst ta reda på om klagomålet är befogat och om det finns misstankar om brister.

Jenni Dahlgren

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons