Annons

Mindre summa pengar byte vid rekordsnabbt rån

(Uppdaterad 06.48). Ingen har ännu gripits misstänkt för rånet mot Handelsbankens kontor på torget i Tomelilla under torsdagen. Två maskerade och beväpnade män lämnade banken med en mindre summa pengar. Bankpersonalen hotades med ett pistolliknande föremål.
Tomelilla • Publicerad 27 november 2008
Handelsbanken i Tomelilla rånades av två maskerade och beväpnade män. Bild: Mark Hanlon
Handelsbanken i Tomelilla rånades av två maskerade och beväpnade män. Bild: Mark HanlonFoto: 

- De sprang runt och skrek inne i banklokalen och betedde sig också hotfullt mot bankpersonalen, säger Petra Rosvall, chef för den polisstyrka som först anlände till platsen. Det var mitt i lunchrusningen som två yngre män, maskerade med luvor och beväpnade med något som uppfattades som ett handeldvapen, stegade in på Handelsbankens kontor i Tomelilla. Ett fåtal kunder befann sig tillsammans med bankpersonal inne i lokalen och dessa chockades av händelsen. Rånet gick mycket fort. Efter cirka 1,5 minut kom de båda rånarna ut igen bärandes på en mörk tygpåse eller kasse. Medan rånarna cyklade iväg rakt över torget, förbi Expertbutiken och ut mot idrottsplatsen tog vittnen upp förföljandet. Rånarna försvann, enligt vittnesuppgifter, i riktning mot kyrkogården och sedan mot Sölvegården på en gulbrun-orange och en turkos-blå cykel. Där slutar också spåren efter de båda bankrånarna.Sent på eftermiddagen jagades rånarna av flera polispatruller med hundar. De maskerade rånarna tros vara i 20-års åldern. Vid rånet ska de ha haft på sig en grå munkjacka, mörkbrun tröja och svarta byxor. Huvudena hade de dolt i stickade mössor, där hål hade klippts ut för ögonen.På eftermiddagen genomfördes en teknisk undersökning av brottsplatsen. Bankens övervakningskameror tillhör det material som polisen gick igenom. Det är dock inte känt vilka bevis som säkrats från brottsplatsen. De vittnesförhör som genomfördes under eftermiddagen ledde också till att poliser avdelades för inre spaning. I korthet innebär det att vittnesuppgifter jämförs med databaserade uppgifter på personer som kan passa in i beskrivningen på rånarna.

Tidigt på fredagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för rånet. Ingen människa skadades fysiskt vid händelsen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons