Annons

Nekade till våldtäkt av barn

I dag på förmiddagen inleddes rättegången mot den 16-årige Tomelillabo som i mitten av oktober i år misstänks ha våldtagit en 14-årig flicka. Pojken har suttit häktad sen gripandet. Han nekar till anklagelserna.
Tomelilla • Publicerad 17 november 2008

Händelsen ska ha utspelat sig mellan den 10 och 11 oktober i år. Pojken är formellt sett misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning ska 16-åringen ha knuffat flickan till marken, satt sig gränsle över henne och med en hand tryckt ner henne till marken. Därefter ska han ha dragit av henne trosorna, särat hennes ben och genomfört samlaget.Enligt åtalet borde pojken ha insett att flickan inte fyllt 15 år. Pojken nekar dock till anklagelserna och hävdar att flickan var med på samlaget. Via sin försvarare hävdade 16-åringen också att han inte visste att flickan var under 15 år, eftersom hon tidigare sagt att hon fyllt 16.I samband med händelsen ska flickan ha fått skador i huvudet och i underlivet. Hon begär därför ett skadestånd på 130 000 kronor för integritetskränkning och för sveda och värk, något som också bestreds i samband med att rättegången inleddes i Ystads tingsrätt.

Båda parter har kallat vittnen till rättegången som beräknas på gå i två dagar. Med hänsyn till brottets art och de inblandades låga ålder hålls rättegången bakom stängda dörrar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons