Annons

Nelly Puh på plats i skogen

Tomelilla • Publicerad 30 oktober 2007
Cornelia Larsson som gav upphov till namnförslaget Nelly Puh håller vinnarnallen. I bakgrunden leker Elias Labinot Solino, Remco Dijkstra, Thom Dijkstra och Eleonora Wertsberg. Bild: Ulrika Wangel
Cornelia Larsson som gav upphov till namnförslaget Nelly Puh håller vinnarnallen. I bakgrunden leker Elias Labinot Solino, Remco Dijkstra, Thom Dijkstra och Eleonora Wertsberg. Bild: Ulrika WangelFoto: 

Nu har nallen Nelly kommit hem till skogen. I dag lämnades vinnarnallen i bibliotekets nallenamnstävling över till barnen på Skogsbackens uteförskola i Tomelilla.

Det var tvååriga Cornelia Larsson som gav namnförslaget Nelly Puh, berättar barnskötaren Helene Nilsson. Och att hon föreslog det namnet är kanske inte så konstigt eftersom Cornelia kallar sig själv Nelly.

Annons

Nu kommer Nelly Puh som är en riktigt klassisk brun och lagom luddig nalle att bli förskolans maskot.

– Nelly får vara med på sovstunder och kanske på utflykter också, säger Helene Nilsson.

Uteförskolan i scoutstugan i Skogsbacken bakom idrottsplatsen startade häromåret, har fyra anställda och 18 barn.

– Det är extra roligt att vinna den här namntävlingen när vi är så pass nya som förskola, säger Helene Nilsson.

Och Cornelia, hon håller nallen och är nöjd.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons