Annons

Nova från Tella överraskade

Ett skogsvant gäng mullebarn samlades under lördagen för årets sista äventyr. Och mitt i skogen mötte de Nova från Tella.
Tomelilla • Publicerad 16 november 2008
Ludvig Andersson får prova Nova alias Margot Bergmans rymdglasögon. Viggo Ahl tittar avundsjukt på. Bild: Malin Palm
Ludvig Andersson får prova Nova alias Margot Bergmans rymdglasögon. Viggo Ahl tittar avundsjukt på. Bild: Malin PalmFoto: 
Erik Thoresson är fullt koncentrerad i sitt kåsrace.
Erik Thoresson är fullt koncentrerad i sitt kåsrace.Foto: 

Barnen som är mellan 3 och 6 år har tillbringat mången lördag i skogen tillsammans med sina mulleledare.

- Vi har tittat på insekter, håvat yngel och träffat en jägare. Och så har vi faktiskt också haft Mulle på besök, berättar Carina Persson som ledde lördagens äventyr tillsammans med Linda Ahl.

Annons

Men att de skulle möta självaste Nova kunde barnen inte ana när vi gav oss i väg från AIFs klubbstuga vid Södra Björstorp. Det var när barnen samlat sig runt grillplatsen mitt inne i skogen som hon plötsligt dök upp. Vitklädd med hjälm och illgult hår.

- Nej, men det är ju Nova, konstaterade barnen som har full koll på Mulles kompisar.

Nova bor på planeten Tella och kan mycket om rent vatten och ren luft.

- Mulle ville att jag skulle komma hit och be alla mullebarn om hjälp. Han vill att ni ska se till så att alla vuxna är snälla mot miljön, sade Nova (Margot Berggren).

Barnen lyssnade storögt och frågade ivrigt om allt möjligt.

Mest enträgna frågorna kom ett gäng killar som absolut ville se Novas rymdskepp. Men se det hade hon parkerat på Havängs strand och det var på tok för långt att gå dit.

Ludvig Andersson fick dock prova Novas rymdglasögon och det blev han minst lika nöjd med.

Barnen fortsatte sedan sin skogsdag med att kasta kotte och tävla i kåsrace. Med kåsan trädd på ett snöre som virvlar runt mellan trädstammarna skulle barnen leta sig fram till målet. Inte helt lätt.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons