Annons

Novemberkaktus i all sin prakt

Ester Andersson, Spjutstorp, har ett gott öga till novemberkaktusar.
Tomelilla • Publicerad 28 november 2006
"Jag tycker den här blomman är så vacker", säger Ester Persson i Spjutstorp. "Den här bakom ryggen är en likadan men betydligt äldre. Den är nog 50 år gammal skulle jag tro."Bild: Lollo Bark
"Jag tycker den här blomman är så vacker", säger Ester Persson i Spjutstorp. "Den här bakom ryggen är en likadan men betydligt äldre. Den är nog 50 år gammal skulle jag tro."Bild: Lollo BarkFoto: 

– Den första jag fick stod här i huset när jag flyttade hit från Tommarp 1960, säger Ester. Det var då jag gifte mig med Johan. Kaktusen fanns i huset som är Johans föräldrahem.

Och tro det eller ej men den kaktusen lever fortfarande men blommar inte så ofta och rikligt.

Annons

– Den här rosa kaktusen köpte jag för ett par år sedan. Jag tycker den har så vacker färg på sina blommor. Och det har Ester rätt i. Blommorna är riktigt "Barbierosa" och ståndaren är cerisefärgad.

– För att få den att blomma så rikligt ger jag den faktiskt näring en gång i veckan året runt, säger Ester.

Tänker du satsa på hyacinter och amaryllis till jul ?

– Nej faktiskt inte. Jag gjorde det förr men inte nu längre. Jag tycker hyacinterna luktar för starkt. Och jag har visserligen några amaryllisknölar men jag tror jag nöjer mig med mina novemberkaktusar. Jag har en till på gång. En som är lite rödare och som nu står i knopp.

Lollo Bark

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons