Annons

Nye chefen skiljer på arbete och fritid

Tomelilla kommun har fått en ny personalchef. Han heter Paul Eklund, är 45 år, och bor i Ystad.En av hans visioner, för visioner har han, är att bidra till att göra kommunen attraktiv för både boende och arbetsliv.
Tomelilla • Publicerad 22 februari 2002

- För att få folk till en kommun behövs det attraktiva arbetsplatser, säger Paul som har sina rötter i Ystad och alltså är väl bekant med bygden. - Jag har bott i Skillinge en period, säger Paul, så Österlen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Han har också bott i Åre där han jobbade som personalchef på kommunen. Och det var då han lärde sig åka skidor och började intressera sig för att vandra i fjällen. Förutom tennis är friluftsliv något av det bästa han vet. - Jag är helt säker på att man gör ett bra jobb om man har en berikande fritid, säger Paul. Och en viktig del i det är att hela familjen har ett gemensamt intresse. Jag, min fru och våra två barn har valt att spela tennis tillsammans. Plus att vi, som sagt, är mycket ute i naturen tillsammans. Paul har precis tagit sitt nya arbetsrum i besittning. Ett fotografi på familjen och en stresskula i form av en golfboll ligger på skrivbordet. Och så ett par grejer från hans två barn. För övrigt har han ännu inte hunnit sätta någon personlig prägel på rummet. Men det kommer säkert. Han verkar vara sån. Paul har en lång meritlista med sig i ryggsäcken. Han har bland annat jobbat som polis. - Jag jobbade ett tag som ordningspolis och trivdes mycket bra, säger Paul. Jag tycker om mötet mellan människor. Under en period ville han bli arkeolog. Och läste också tio poäng innan alla som kom i hans väg avrådde honom att fortsätta. - Det fanns ju inga jobb, säger Paul, så under tiden jag jobbade som polis läste jag istället vidare med inriktning på personalarbete. Och som personalman har han sedan jobbat på kriminalvårdsmyndigheten i Ystad och i flera kommuner. - Jag trivs bra i den kommunala världen, säger Paul och det är också därifrån jag har min största erfarenhet. I en kommun har man nära till beslutsfattarna och en närhet till personalen som jag gillar. Pauls fru är biträdande rektor på en skola i Malmö. Då har hon långa dagar. Delar ni på hemsysslorna? - Rätt bra, tycker jag, säger Paul. Men vi får väl se vad min fru säger när hon läser detta. Jag älskar att laga mat och då menar jag vardagsmat som stekt fläsk och löksås. Så det gör jag. Jag tycker jag rensar hjärnan när jag står vid spisen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons