Annons

Nytt folk på golfklubben

Efter årsskiftet ska Tomelilla golfklubb förstärkas med både en ny krögare, Eve Maltaise och en ny klubbchef, Mats Hagberg.
Tomelilla • Publicerad 8 december 2011
Krögare Eve Maltaise och klubbchef Mats Hagberg, är nya på Tomelilla Golfklubb och tillträder sina nya poster efter årsskiftet. Den vackra utsikten från klubbhuset imponerar på dem båda.
Krögare Eve Maltaise och klubbchef Mats Hagberg, är nya på Tomelilla Golfklubb och tillträder sina nya poster efter årsskiftet. Den vackra utsikten från klubbhuset imponerar på dem båda.Foto: 

Genom att fresta med utsökt mat och banor av högsta klass hoppas de två nykomlingarna kunna locka både nya matgäster, golfmedlemmar och gästspelare från när och fjärran.

Mats Hagberg har under en tid pryat vid sidan av Lennart Persson, tidigare ordförande i klubben och sedan i höstas vd för bolaget. Formellt tar Mats Hagberg över ledarskapet som klubbchef vid årsskiftet.

Annons

Det var några golfrundor på Österlens golfklubb som tände gnistan för Österlen och fick honom att köpa hus här och lämna Uppsala tillsammans med sin fru.

– Tidigare var jag chef/vd för Upsala golfklubb och har jobbat med det mesta inom golfen. Jag har alltså erfarenhet och kan direkt säga att det här är en mycket välskött anläggning. Och vad jag förstår har anläggningens head greenkeeper, Kristian Hägglund, gjort underverk med banorna sedan han kom hit. Min målsättning är att kunna presentera en modern, välskött anläggning som är prisvärd för de gäster som kommer hit och för medlemmarna. Jag tänker också satsa på golfare i företag och göra Tomelilla golfklubb till en naturlig mötesplats.

Klubben hoppas också kunna få igång juniortävlingar och nationella tävlingar, senast nationella tävling var 2001. Och den gången var spelarna mycket nöjda enligt Andreas Wistrand, klubbens pro och tränare.

– Nästa år ska vi göra en storsatsning på att bygga upp juniorträningen, säger han. Vi tänker gå ut i skolorna och slå ett slag för golf och låta barnen testa. Klubben kommer också att subventioner medlemsavgift och träning för juniorerna.

Eve Maltaise, född i Kanada och boende i Olseröd, ska ta över köket på golfklubben. Hon har gjort sig ett namn som kökschef för Drakamöllans gårdshotell men har ännu inget klart koncept för golfklubben och å andra sidan har hon en massa av roliga idéer.

– Lunch varje dag, så klart, säger hon. Det ska vara salladsbuffé, husmanskost med touch från hela världen. Kanske kan jag be Kristian att anlägga en köksträdgård så vi får närodlade grönsaker. Och en Sky Bar vore väl häftigt här uppe. Och så något bistroaktigt på kvällen.

Ann-Louise Olander
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons