Väg 19 öppen igen efter olycka – flera fordon körde på hjortar: ”Ganska stökigt”

Flera fordon var inblandade i en olycka med kronhjortar på väg 19 i höjd med Eljaröd.
Eljaröd • Publicerad 21 december 2018
Foto: Anders Gronlund www.strixphoto.net info@strixphoto.net +46706073132

Larmet kom till SOS klockan kvart i 11 på fredagsförmiddagen.

– Det var en lastbil och en mindre buss som hade kört på två stycken hjortar. Den ena hjorten hamnade under bilen, berättar Magnus Fogelberg, yttre befäl vid räddningstjänsten.

En av de inblandade förarna klagade på smärtor i nacken. Ambulanspersonal undersökte de båda förarna på plats men ingen ska ha behövt föras till sjukhus.

Vägen har stängts av för trafik efter olyckan.
Vägen har stängts av för trafik efter olyckan.Foto: Anders Gronlund www.strixphoto.net info@strixphoto.net +46706073132

För räddningstjänstens del innebar insatsen framförallt att sanera vägbanan och säkerställa att inget läckage förekom från de inblandade bilarna. Styrkorna lämnade platsen strax efter 11.30.

En jägare skickades också till platsen för att ta hand om djuren.

Foto: Anders Gronlund www.strixphoto.net info@strixphoto.net +46706073132

Precis efter olyckan varnade Trafikverket för dålig framkomlighet förbi olycksplatsen.

– Det är ganska stökigt på vägbanan, så det kan vara svårt att komma fram, kommenterade Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Vägen stängdes senare av helt för trafik vid olycksplatsen och bilister fick istället köra via Eljaröds by. Enligt räddningstjänsten förekom inga allvarligare stopp i trafiken.

Vid 12.30 meddelades att det åter var full framkomlighet på vägen.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.