Annons

Överklagar misshandelsdom

En kvinna hemmahörande i Tomelilla har överklagat en dom i tingsrätten där hon dömdes för misshandel, olaga hot och ofredande mot två andra kvinnor.
Tomelilla • Publicerad 3 juli 2002

Tingsrätten dömde kvinnan till villkorlig dom och dagsböter. Kvinnan dömdes att betala skadestånd på 5 000 kronor respektive 10 700 kronor till de båda kvinnorna jämte att betala motpartens rättegångskostnader. I överklagandet till hovrätten bestrider kvinnan att hon med avsikt spottat målsäganden i ansiktet. Istället uppgett hon att hon vid tillfället avsöndrat saliv som helt oavsiktligt kommit att träffa målsägaren vid meningsutbytet som skedde. Hon förnekar också att slag skett mot ansiktet på den ena kvinnan och att de uppkomna skadorna måste ha uppkommit på annat sätt. Även uttalat hot mot den andra kvinnan förnekas.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons