Annons

Pompa och tal när ny bank öppnade

Det blev en invigning som inramades av musikalisk pompa när Färs &Frosta Sparbank öppnade sitt kontor i lördags. Redan på torget - med både Handelsbanken och Sparbanken Syd i fonden - började det hela med musik av Tomelilla Ungdomsorkester och när marchen mot kontoret inleddes kantades gatan av nyfikna.
Tomelilla • Publicerad 9 november 2008
Kommunalrådet Kristina Jönsson hade uppdragetatt klippa det blå-gula bandet vid invigningen av Färs & Frosta Sparbanks nya kontor. Invignignstalet hölls av styrelseordföranden Lennart Haglund. Bild: Anette Jönsson
Kommunalrådet Kristina Jönsson hade uppdragetatt klippa det blå-gula bandet vid invigningen av Färs & Frosta Sparbanks nya kontor. Invignignstalet hölls av styrelseordföranden Lennart Haglund. Bild: Anette JönssonFoto: 

Vid den ballongpyntade ingången till "nya" banken stod chefer och personal uppradade i bankens färger; svart-orange. Alla män bar orange slipsar - utom "överstechefen", vd Bertil Engström, i gul-svarta ränder.

Först att hälsa välkommen var kontorschef Kent Sandberg om vilken näste talare, styrelseordförande och fotbollsentusiasten Lennart Haglund, berättade att han förutom ett i fotboll avsparkat ben även fått sparkar i huvudet.

Annons

- Hur benen har repat sig vet jag inte med huvudet är garanterat intakt!

Haglund bjöd på ett avslappnat och underhållande invigningstal. Han konstaterade att med "hans" bank är det så att den är bäst när det är värst, mot bakgrund av finanskrisen:

- Därför satsar vi just nu på nya kontor. Han berättade ett stycke bankhistoria som innefattade sådana avtal han själv inte tagit ansvar över:

- Bönder hade inte alltid råd med egna hingstar så vi lånade ut våra. I reglerna stod "egen hingst ska användas för fri betäckning av små lantbrukare".

Efter den munterheten fick han hjälp av Kristina Jönsson att klippa det blå-gula bandet.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons