Annons

Pyroman i Tomelilla kan vara ungdom

Polisen utredning av bränderna på varuhuset Ica Kvantum i Tomelilla har hittills inte lett till några gripanden. Men polisen tror att det kan vara en ung person som är skyldig.
Tomelilla • Publicerad 5 mars 2004

Polisen söker nu först och främst två personer som kan ha avgörande information att lämna om branden förra lördagen. På en affisch som sätts upp i affären ställer polisens utredare Jan Mårtensson två frågor till allmänheten: qVem är mannen eller kvinnan som informerar en kassörska om att det brinner den 28 februari? Vem är den 8-13-årige pojke som finns i affären den 28 februari strax innan branden bryter ut? Pojken verkar ha varit i affären för att handla på uppdrag av någon vuxen, enligt Jan Mårtensson. Men ingenting binder pojken vid brottet, enligt polisen. Men polisen är intresserad av att komma i kontakt med honom. Två anlagda bränder har nyligen drabbat varuhuset. Vid båda tillfällena?-?16 februari och 28 februari?-?kunde bränderna släckas innan de orsakat några större skador.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons