Annons

S-kritik av överklagande

Tomelilla • Publicerad 29 november 2006
Bilden tagen vid Nostalgikaféet i Tryde i fjor.
Bilden tagen vid Nostalgikaféet i Tryde i fjor.Foto: 

Socialdemokraterna kritiserar den egna partikamraten Torgny Larsson för överklagandet av den nya detaljplanen för det planerade bostadsområdet i Tryde.

Torgny Larsson har tidigare sagt att han har överklagat som privatperson.

Annons

– Vi från partiets sida är kritiska, säger Jan-Erik Andersson (s). Det här borde kunna lösas på ett annat sätt.

Jan-Erik Andersson är angelägen om att detaljplanen går igenom så att Tomelilla kan få ett tillskott av nya bostäder.

Han säger att han förstår att Torgny Larsson har problem med översvämningar. Är det kommunens ansvar, som Torgny Larsson hävdat, måste kommunen göra något åt saken, enligt Andersson. Det är också på gång, enligt Jan-Erik Anderson som försökt att få Torgny Larsson att dra tillbaka sitt överklagande.

Men Torgny Larsson fortsätter att hävda sin rätt att som privatperson ta till vara sina intressen.

Han säger att han under många år försökt att få kommunen att lösa vattenproblemen. Han anser att han inte hade något annat alternativ än att överklaga. Han bekräftar att han också överklagat fastighetsbildningen för det nya området. Men det är inte ett överklagande som är riktat mot arkitekten och byggherren Per- Olof Kippel, enligt Larsson.

– Det är åter Tomelila kommun som inte skött sina åttaganden när det gäller skötseln av en väg, säger Larsson.

På ett medlemsmöte i torsdags förlorade Torgny Larsson sin plats som representant för socialdemokraterna i kommunstyrelsen. Han ser det som en direkt följd av överklagandet.

– Jag blev petad. Jag känner mig djupt kränkt, säger han.

Kaj Persson, Trydebo som driverNostalgikaféet, har också problem med översvämningar på våren. Han är orolig för att det nya området ska förvärra saken. Enligt detaljplanen ska nederbörden infiltreras inom bostadsområdet där marken lämnas bar så att detta ska kunna ske. Enligt Kaj Perssonär det översvämning ungefär vart tredje år. Skulle avrinningen förbättras ner i Trydeån skulle problemet vara löst, enligt Kaj Persson.

Ulf Mårtensson

Annons

0417-125 86

ulf.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons