Annons

Sex hållplatser ska byggas om

Kommunen och Skånetrafiken satsar över 700 000 kronor på en ombyggnad av hållplatser. "Vårt mål är att öka tryggheten med hjälp av gång- och cykelvägar." Det säger Jörgen Prahl, teamledare för samhällsbyggnad.
Tomelilla • Publicerad 5 november 2008

– I samband med större projekt försöker vi få med sådana ombyggnader för att minska kostnaderna, förklarar Jörgen Prahl.

En ombyggnad av sex hållplatser i kommunen beräknas kosta totalt 730 266 kronor, varav Skånetrafiken förhoppningsvis bidrar med 431 706 kronor. Bidragsdelen skiftar. För markarbeten, gång- och cykelvägar, soffor och cykelställ är den 50 procent, medan väderskydd och papperskorgar ger ett 75-procentigt bidrag.

Annons

Gång- och cykelvägar anläggs vid fyra hållplatser: Benestads kyrka, Svampakorset, Eljaröd och Fågeltofta.

I Skåne Tranås och Tranåslund rör det sig om enbart cykelställ, väderskydd och papperskorgar – allt för resenärernas trevnad.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons