Annons

Skadestånd för knytnävsslag

Villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar samt skadestånd blev straffet för en rak höger och sönderslagna glasögon.
Tomelilla • Publicerad 12 november 2008

Det var i början av sommaren som två besökare på Brösarps camping kom i bråk över en flaska sprit.

Enligt den misshandlade man som nu får 11 886 kronor plus ränta i skadestånd så började bråket efter att han blivit överbjuden av sina campinggrannar. Med sig tog han två glas och en flaska sprit som 64-åringen en kort stund senare hävdade var hans. Då mannen stod på sig tog den ilskne 64-åringen tag i hans glasögon och kastade dem i marken så att de gick i två delar. Därefter fick han ett knytnävsslag som gav honom en rejäl blåklocka över ena ögat.

Annons

Kvällen efter så bad 64-åringen mannen om ursäkt och dessutom så betalade han 70o kronor för glasögonskadan. I förhör så säger 64-åringen att han inte minns något av kvällen.

Tingsrätten bedömer att samhällstjänst räcker, trots att en månads fängelse, är det normala då 64-åringen lever under ordnade förhållanden.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons