Annons

Slagsmål vid medlingssamtal

En 16-årig flicka står åtalad misstänkt för skadegörelse. Hon har trampat sönder och kastat en mobiltelefon värd 2 800 kronor i en vägg.
Tomelilla • Publicerad 13 november 2009

Upprinnelsen till händelsen är att den misstänkta flickan kom i bråk med en jämnårig flicka på Kastanjeskolan.

Flickorna var på ett så kallat medlingssamtal på skolan eftersom de varit osams under en längre tid.

Annons

Under samtalet blev 16-åringen plötsligt arg, reste sig upp och gick fram och slog sin ovän över kroppen, bröstet och ansiktet. Då reste sig den slagna flickan upp och tog tag i motståndarens hår.

Fritidsledaren försökte sära flickorna åt med påföljd att 16-åringen slängde coca cola över sin ovän. Fritidsledaren fick förstärkning för att få slut på bråket. Den nu misstänkta flickan föll omkull och fick en spark i huvudet, vilket inte var meningen enlingt hennes ovän som i tumulten tappade sin telefon. Den telefon som 16-åringen trampade sönder och slängde i väggen. Flickorna har varit ovänner under hela högstadietiden. Lollo Bark

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons