Annons

Stationsområdet i Smedstorp görs om

Arbetet med att bygga om stationsområdet i Smedstorp är i full gång. Nästa år ska järnvägen elektrifieras och trafikeras av pågatåg.
Tomelilla • Publicerad 3 juli 2002

Just nu håller det inhyrda manskapet från Vägverket på med att riva den gamla lastkajen vid spåren. Sune Thorstenssson märker granitblocken som är utsökt utmejslade. De ska återvinnas. - Blocken ska transporteras till Rydsgård där de ska användas till en tunnel, förklarar han. Längre bort ligger betongsfundamenten som ska användas till att bygga den nya perrongen i Smedstorp. Stationen med den lilla väntkuren och nya parkeringsplatser kommer att byggas på samma sida som det gamla stationshuset, som numera är privatbostad. - I oktober ska vi vara färdiga, säger Sune Thorstensson. Spåret genom Smedstorp ska också rätas ut eftersom en kurva är för tvär. Det är Banverket, Tomelilla kommun och Skånetrafiken som gemensamt genomför projektet. Samtidigt pågår liknande arbete med stationerna i Lunnarp och Tomelilla.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons