Annons

Stort intresse för EU-bidrag vid lantbruksdag i Bollerup

Hushållningssällskapets jordbrukaredag, nu för 50:e året, lockade igår mellan 100 och 150 lantbrukare och andra intresserade till Bollerups Lantbruksinstitut.
Tomelilla • Publicerad 9 januari 2002

På schemat stod en rad föreläsningar: Greppa näringen, Viltvård i EU-stöden, Vad du behöver veta om EU-regler, Året som gått på Sandby gård (Hushållningssällskapets försöksgård), Sortval i vår, Dränering Svampbekämpning och intressanta försöksresultat.

Annons

Däremellan var det förstås en timmes paus för lunch.

- Hela den här grejen bygger på att vi skall delge våra medlemmar den senaste informationen om jordbruket, säger Börje Emilsson, direktör i Hushållningssällskapet i Kristianstads län.

Och av naturliga skäl handlar föreläsningarna mycket om EU:s regelsystem. Hit kommer folk från hela Österlen och gamla Malmöhuslän. Medlemmarna är alerta och vill ha den senaste informationen.

De får också veta de försöksresultat som man kommit fram till på Sandby gård.

- När lantbrukarna köper gödsel går en del av kostnaden för detta till försöksverksamhet i Skåne.

Det rör sig i alla fall om ett par miljoner kronor så självklart måste lantbrukarna ha rapporter så de vet var deras pengar går.

Förutom all information och spännande föreläsningar är den sociala biten mycket viktig för medlemmarna.

- En del av dem träffas kanske bara här, en gång om året, säger Börje Emilsson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons