Annons

Svärdman förlorar samurajvapen

Under ett bråk i en lägenhet i Tomelilla drog den 22-årige mannen fram ett samurajsvärd. I tumultet som uppstod fick en annan man ett decimeterlångt sår på axeln.
Tomelilla • Publicerad 30 december 2011

Åtalet efter händelsen i november i fjor ogillades dock av tingsrätten i Ystad. De båda männen var båda berusade och rätten anser inte att det är klarlagt att 22-åringen hade något uppsåt att skada.

Det kan ha varit en olyckshändelse, enligt rätten som dock anser att det var omdömeslöst att beväpna sig med ett svärd, att det kan hända igen och att den därför beslutar att svärdet ska anses förverkat.

Annons

Den 22-årige mannen var tillsammans med en 30-årig man och en 30-årig Tomelillakvinna också åtalad för ett personrån i oktober i år i Tomelilla då de misstänktes för att ha knivhotat en man och rånat honom på en mobiltelefon. Men även det här åtalet ogillades av rätten eftersom ord stod mot ord.

Däremot döms 22-åringen för våld och hot mot tjänsteman, stöld och häleri till fyra månaders fängelse. Den 30-årige mannen döms till skyddstillsyn för bland annat olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Kvinnan döms också till skyddstillsyn, bland annat för att ha stulit från affären Sjögrens i Tomelilla.

Rebecka Sjöberg
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons