Annons

Tätare busstrafik efter nyår

Skånetrafiken planerar nya turer för att förbättra resorna och göra det enklare för folk att ställa bilen.
Tomelilla • Publicerad 4 november 2009
Arkivbild: YA
Arkivbild: YAFoto: 

– Efter årsskiftet blir det tätare bussturer och de nya tidtabellerna är i tryckeriet, säger Birthe Sandberg, vice ordförande på Skånetrafiken.

Det är bussturerna tre, fem och sex som får tätare trafik.

Annons

– På fyran, mellan Ystad och Simrishamn, ska vi få entimmestrafik mellan klockan sex på morgonen till 19 på kvällen. Genom att inte köra förbi Åhus och lite andra småjusteringar har vi lyckats pressa ned tiden med en halvtimme.

För resorna med treans linje, mellan Simrishamn, Brösarp och Kristianstad, ska Skånetrafiken öka på med att ha trafik varje halvtimme under vissa tider på dygnet. Även linje fem, mellan Tomelilla och Lund förbättras antal avgångar.

– Femman har haft ett tomt "hack" på eftermiddagen, men nu ska vi erbjuda en extratur vid tretiden. Då går det i stort sett en buss i timmen, säger Birthe Sandberg.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons