Annons

Therese vill jobba med människor

När Therese Persson skulle ta sitt första venprov (sänkan) var hon lite nervös, erkänner hon. Men bara lite.
Tomelilla • Publicerad 22 november 2006

– Jag tyckte mest att det var fräckt att det gick bra och att jag fick ut blod, säger hon. Therese är klar undersköterska när hon går ut omvårdnadsprogrammet.

– Men jag tänker inte nöja mig med det för jag vill läsa vidare till sjuksköterska, säger hon.

Annons

Vilken inriktning hon ska välja är ännu ett frågetecken. Det enda hon är riktigt säker på är att hon vill jobba med människor. Tidigare i livet lekte hon med tanken på att bli kock eller frisör.

Therese har tre bröder och trivs bra med tillvaron som ensam flicka. Att familjen är viktig för Therese gemonsyrar hela vårt samtal. Hon avslöjar att hon är ganska bra på att laga mat och tycker det är roligt att hjälpa till hemma.

– Vi hjälps åt att städa på helgerna, säger hon.

Skolarbetet tar mycket av Thereses tid men hon hinner också motionera på Friskis & Svettis och gå på bio när andan faller på.

– Jag tycker om Tomelilla och det här området, säger hon. Jag tror jag kommer bo kvar här i trakten viäven om jag får jobb i Malmö. Malmö är för stort.

Therese tycker att man lever ett bra liv här. Att resa runt världen är inget som står överst på Therese önskelista.

– Jag har rest runt i Sverige och sett mycket och det tycker jag har varit roligt. Men jag kan tänka mig att åka till Hawai.

Lollo Bark

0417-125 87

lollo.bark@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons