Annons

Tjejkväll och geléljus

Den här torsdagskvällen skiljer sig från de vanliga kvällarna på fritidsgården. Killarna får för en gångs skull nöja sig med att stå utanför. Det är tjejernas kväll.
Tomelilla • Publicerad 28 februari 2003

Tjejgruppen med bland annat Isabelle Rosengren, Petra Mattisson, Ingrid Mårtensson och Petra Pettersson är i full gång med att gjuta geléljus. Bild: Bass Nilsson Pesonalen på fritidsgården Tomelilla har avsatt en dag i veckan till bara tjejer. Fritidsledare Ingrid Mårtensson har jobbat på fritidsgården i ungefär tolv år. Hon har sett hur tjejerna där har minskat för varje år som gått. - Vi vill ha tillbaka den gemenskapen vi hade för några år sen, då både killar och tjejer kom hit bara för att umgås med varandra, säger hon. Tanken med att ha särskilda tjejkvällar är att få dem som då kommer att komma även andra kvällar. - Det är mest tjejer från mellanstadiet som kommer. När de sedan börjar på högstadiet slutar de komma, därför vill vi få dem att trivas här och göra gården mer lockande, säger Ingrid Mårtensson. Varje tjejkväll har ett tema, den här gången var det att göra geléljus. Senare kommer gruppen att ha teman med hudvård och smink, och en tex-mex kväll då de ska äta tacos tillsammans. De har även barnaerobic som lockar många tjejer. Fika ingår som en självklarhet. Chris Håkansson och Maria Robertsson tycker att det är skönt att det finns kvällar då det bara är tjejer på gården. - Jag har varit här en gång tidigare, men då kom nästan inga tjejer, säger Chris Håkansson. Maria Robetsson har aldrig varit på fritidsgården, men hon tror att hon ska fortsätta gå dit. -Det verkar kul, säger hon. Text: Anna Ingvarsson (praktikant)

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons