Annons

Tomelilla: Australien hägrar för elektriker-Lara

Lara Einarsdottir drömmer om att få komma till Australien. "Det har jag gjort sen jag var liten", säger hon. "Det verkar så fint där. Hur som helst så vill jag åka utomlands och jobba när jag gått ut gymnasiet."
Tomelilla • Publicerad 15 november 2008
@07 Bildtext rubrik pos:3. Lara Lara Einarsdottir, luciakandidat nummer 3, satsar på att bli elektriker och har drömmar om att komma till Australien.Bild: Mark HanlonFoto: 

Lara går andra året på Parkskolan i Ystad. Hon ska bli elektriker.

– Men innan jag är riktigt klar måste jag vara lärling i två år, avslöjar hon. Det är min bror som inspirerat mig till yrkesvalet. Jag hade förstås en liten baktanke om att han skulle hjälpa mig med skolarbetet. Jag är nämligen inte så bra på att göra läxor. Men jag hänger med ändå för jag lyssnar noga på lektionerna.

Annons

Lara är en ovanlig tjej. Hon är både rätt-fram och rak som få i hennes ålder. och tänker till två gånger innan hon uttalar sig.

Och så är hon nykär. Det skvallrar ögonen om.Så för tillfället tillbringar hon mycket av sin fritid med sin kille.

– Men med kompisarna också, tillägger hon.

Lara tycker det är kul med sport men är inte aktiv själv.

– Jag har spelat handboll och fotboll men har inte ork till det just nu.

Däremot lockar sången. Hon sjunger hemma och på fester och tycker det är jättekul med karaoke.

– Det finns ett ställe i Skurup som arrnagerar karaokekväller. Dit gillar jag att gå. Och det är 70-tals- och nyare låtar som gäller. Egentligen allt utom rock.

Lara är också intresserad av film. Hon hyr gärna videofilmer och sjunker ner i soffan framför tv:n och tittar.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons