Annons

Tomelilla: Ebba gillar potatis och maskiner

Ebba Mårtensson tycker att potatisen som rotfrukt är den bästa upptäckt som någonsin gjorts. "Den är så god och kan ju varieras i det oändliga", säger hon.
Tomelilla • Publicerad 12 november 2008
2. Ebba Ebba Mårtensson älskar traktorer och andra stora maskiner. Och det lutar lite åt att hon blir bonde. Bild: Anette Sjöström
2. Ebba Ebba Mårtensson älskar traktorer och andra stora maskiner. Och det lutar lite åt att hon blir bonde. Bild: Anette SjöströmFoto: 

Ebba är uppvuxen på en gård utanför Spjutstorp och som hon känner just nu kan hon tänka sig ett liv som bonde.

- Det är ett varierande jobb för det händer hela tiden saker. Men å andra sidan är det svårt att bestämma nu vad jag ska syssla med resten av mitt liv. Kanske åker jag utomlands ett tag efter studenten. Jag läser franska så jag har funderat på Frankrike. Men det är som sagt en öppen fråga.

Annons

Ebba går på Bollerups naturbruksgymnasium med jordbruk som inriktning. Och precis som de flesta elever bor hon också skolan.

- Jag trivs jättebra med mitt val som innebär att jag bland annat får köra stora jordbruksmaskiner och det är roligt. Först valde jag hästinriktning men det var inte riktigt vad jag trodde så jag hoppade av. Jag har häst hemma som jag sköter och rider under helgerna och loven.

I veckorna tar skolan mycket tid. Men Ebba hinner ändå gå på jägarkurs och sjunga i skolkören.

- Det är roligt att skjuta. Hemma blir det luftgevär men här har jag testat lerduveskjutning och det gillade jag.

Funderat på militär ?

- Nej fy, då måste man ju springa och det är inget för mig.

På helgerna hjälper Ebba till hemma på gården när hon inte umgås med sina kompisar och hänger framför tv:n.

Hon tycker om att laga mat men mest av allt att baka.

- Jag nöjer mig med mammas mat som är den godaste finns, avslöjar hon.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons