Annons

Tomelilla: Maria Berg syr det mesta själv

Maria Berg är jätteduktig på att sy och det är också hennes stora intresse vid sidan av musiken och skrivandet.
Tomelilla • Publicerad 11 november 2008
1. Maria Maria Berg, luciakandidat nummer 1, älskar att sy och hennes specialité är korta kjolar med resår i midjan, ett mönster som hon delat med sig av på sin blogg. Bild: Bass Nilsson
1. Maria Maria Berg, luciakandidat nummer 1, älskar att sy och hennes specialité är korta kjolar med resår i midjan, ett mönster som hon delat med sig av på sin blogg. Bild: Bass NilssonFoto: 

Hon gör bland annat en massa spännande kjolar.

- Det har den funktionen att kjolarna står de ut på ett speciellt sätt, säger Maria.

Annons

Maria hinner också med att dansa på Studio Danza, sjunga i skolkören, spela piano, leka lite med trummor och ha en egen blogg, www.mariao.blogg.se.

- Jag skriver på den flera gånger om dagen och har cirka 60 besökare per dag, avslöjar Maria. Jag har haft den i drygt ett år och det är mest tjejer som är inne på den.

Maria går på Österportgymnasiet och läser samhällsprogrammet med muiskinriktning. Hennes önskan är att bli författare eller designa kläder.

- Åtminstone känner jag så just nu, säger hon. Jag har precis avslutat en novell, ett projektarbete, i skolan. Den heter Våra bröstkorgar var synkroniserade. Den handlar om kärlek.

Och efter skolan vill Maria åka till Paris och jobba där under en period.

- Jag tycker om storstäder och vill uppleva en annan kultur. Plus att lära mig språket, säger hon.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons