Annons

Tomelilla + Trinidad = sant

Lagom till Sveriges drabbning i morgon mot Trinidad Tobago har socialdemokraten Torgny Larsson lagt fram ett förslag som kan leda till att det knyts vänskapsband mellan Tomelilla och en ort i det VM-aktuella landet.
Tomelilla • Publicerad 8 juni 2006
Hanson...
Hanson...Foto: 
Carlsson (s)
Carlsson (s)Foto: 

Vad är då kopplingen mellan Tomelilla på Österlen och Trinidad i Karibien?

-Jo, förklarar Torgny Larsson i en motion till kommunfullmäktige, i slutet av 60-talet, när Tomelillas Sporthall skulle invigas av utbildningsminister Ingvar Carlsson (senare även statsminister), blev låten Ifrån Tomelilla till Trinidad av Ann-Louise Hanson en riktig slagdänga under invigningsdagarnas olika arrangemang.".

Annons

Nu tycker Torgny Larsson att det är på sin plats att göra något roligt av saken.

– Jag har haft låten i huvudet länge. Men nu när det är så mycket snack om fotbollen så såg jag kopplingen, förklarar han.

Har du inte hört den? undrar Larsson och nynnar den snabbt i karibisk , svängande rytm.

Han tycker inte i första hand att det behöver ske ett regelrätt utbyte med delegattioner som besöker varandra.

– Det lämnar jag öppet. Vi har ju internet som man kan kommunicera via, säger han.

Själv har han för fem kronor köpte en singel på en auktionssajt på internet där Ann-Louise Hanson sjunger låtarna Ifrån Tomelilla till Trinidad och Det ska regna av minnen.

Nu återstår att se vad kommunfullmäktige säger om förslaget.

För ett par år sedan ville Torgny Larsson att Tomelilla skulle ändra växelnummer till Tomelilla 65000, efter Eva Rydbergs version av en gammal Glenn Miller-låt. Det föll på att numret hade för få siffror.

Inte heller Torgny Larsson förslag att göra Hasse & Tages gumpavtryck till väghinder föll i god jord.

Ska det vara tredje gången gillt med Tobago?

Ulf Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons