Annons

Tomelillabo häktad för grova sexbrott

(Uppdaterad 15.00) En 56-årig Tomelillabo häktades i dag vid Ystads tingsrätt misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av underåriga. Det rör sig om flera fall av sexövergrepp på pojkar i åldern tio till 14 år.
Tomelilla • Publicerad 28 februari 2003

Brotten har skett i Tomelillatrakten och har pågått sedan 1999, alltså i fyra år. Mannen har gjort vissa medgivanden. Lars Förstell, informationsdirektör hos polisen i Malmö, vill inte tala om exakt hur många pojkar som utnyttjats. - Nej, jag säger bara att det är flera. Eftersom vi är i begynnelsen av utredningen vet vi inte heller om det visar sig vara flera än de vi i dag känner till. När det gäller utredningar kring så här unga människor som blivit utsatta för sexuella kränkningar så måste vi visa mycket stor hänsyn, vara återhållsamma och förtegna. För de drabbade är det tillräckligt känslomässigt besvärande som det är. Enligt vad YA erfar ska mannen dock inte kommit i kontakt med pojkarna via Internet. Något som under senare tid varit en vanlig kontaktväg när det gäller sexualförbrytelser. Utredningsarbetet fortsätter nu och inriktas bland annat på att genom noggranna undersökningar se om det finns fler pojkar som fallit offer för mannens misstänkta brottslighet. Den häktade mannen, som suttit anhållen sedan i tisdags, har inga tidigare domar för sexbrott.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons