Annons

Tomelillabor häktade för bensinstölder

(Uppdaterad 15.55). Tingsrätten häktade på måndageftermiddagen de två män, 20 och 26 år gamla från Tomelilla, som greps natten till lördagen i Degeberga.
Tomelilla • Publicerad 4 november 2002

Männen hade försökt slanga bensin från tre parkerade bilar på Tingstorget och även gjort inbrott i den ena när en polisbil dök upp strax efter midnatt. Männen greps. Stöldgodset från bilinbrottet, en bil-cd, en kamera och en jacka, hittades i deras bil. Den 20-årige mannen medger endast att han hjälpt till att bryta upp ett av tanklocken och skyller resten på 26-åringen. Häktningen av 20-åringen motiveras med risken för fortsatt brottslighet och av 26-åringen med flyktfaran. - Vi var ute och körde mer eller mindre planlöst på natten när vi stannade till i Degeberga och han föreslog att vi skulle slanga bensin, förklarade 20-åringen inför häktningsdomaren. Åklagaren fick en vecka på sig att väcka åtal mot männen. De är båda, enligt tingsrätten, på sannolika skäl misstänkta för tre försök till stöld av bensin och ett bilinbrott på Tingstorget i Degeberga. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons