Tre av Skånes främsta matinspiratörer finns i Tomelilla
Certifikatet delades ut i december av ansvariga för projektet Skånska Matupplevelser. Det är ett långsiktigt matprojekt för etablerade krögare med en tydlig affärsidé och ett engagemang för att vidareutveckla den skånska maten. Det handlar alltså om att lyfta fram den skånska matkulturen. Projektet startade för ett år sedan och i vår ska det sjösättas. Det är de skånska primörerna som står i fokus för lanseringen. Krögare, kockar och personal från de restauranger som är med i projektet har träffats vid ett flertal seminarier för att förkovra sig, laga mat tillsammans och skapa nya recept. Seminarierna har letts av Carl Jan Granqvist, Rune Kalf Hansen och Jan Hedh. Restaurangerna i projektet har besökts av anonyma testpatruller som konstaterat att de uppfyller alla kriterier för hög råvarukvalitet, intressanta menyer med betoning på lokal anknytning och förnyelse. Restaurangerna ska också leva upp till kraven på god service och ha en formulerad utvecklingsplan för de närmaste åren.