Annons

Trevande start för dikten

Det blev en trevande inledning för satsningen på Dagens dikt på Stora hotellets innergård i lördags.
Tomelilla • Publicerad 8 juli 2007
Lars Beijmar och Anna Forsvall gav konsert efter Dagens dikt. Bild: Sprisse Nilsson
Lars Beijmar och Anna Forsvall gav konsert efter Dagens dikt. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

När Sparbankens klocka var tolv slagen höjde Lars Beijmar sin stämma i lyrisk ton. Publiken var närmast obefintlig, bara några i tjänst som personal i hotellets kök tittade nyfiket ut genom fönstret för att se vad som stod på.

Och regnet bara föll och föll och föll...

Annons

Det lät sig dock inte idékläckaren hindras av, Lars Beijmar, satte sig med sin gitarr och sångerskan Anna Forsvall ställde sig, under takutsprånget för att få lite skydd från blötan och så bjöd de en konsert som man bara kan beklaga inte kom fler till glädje.

Tonerna hade dock lockat in ytterligare ett par som slog sig ner och sångerskans dotter, unga fröken Linnéa, underhöll både sig själv och den lilla tappra skaran och smittade med sitt goda humör där hon for med paraply och skånsk flagga i högsta hugg över gården.

Lars Bejmar är som många säkert är bekant en av eldsjälarna bakom Österlenmusikalen som spelats i Simrishamn i fem upplagor. Från dessa hade han valt de flesta av de nummer som framfördes under lunchtimmen.

Tanken är att det ska läsas en dikt varje dag efter tolvslaget och att vem som vill ska höja sin röst med egna eller andras dikter. Om lördagarna kombineras det med musikunderhållning.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons