Annons

Ungdomsvård för att ha stulit lärares visakort

Tomelilla • Publicerad 9 juli 2007

Det blev ungdomsvård för den 16-åriga flicka som dömts för stöld, bedrägeri och urkundsförfalskning på Kastanjeskolan i Tomelilla.

Det var i vintras, strax före årsskiftet, som 16-åringen stal ett visakort och ett fotografi från en lärares jacka i lärarrummet på skolan.

Annons

Enligt flickan, som erkänner brottet, ska det förekommit att vissa elever stulit framförallt cigaretter från samme lärare och att hon övertalats av klasskompisarna att utföra stölden. Hon menar att det aldrig var fråga om att hon var ute efter pengar eller cigaretter.

Tingsrätten har valt att lägga uppgifterna till grund för bedömningen eftersom inget annat har framkommit. Ystads tingsrätt har tagit speciell hänsyn till 16-åringens låga ålder och anser att varken brottets art eller straffvärde lägger hinder i vägen för att låta socialtjänsten fortsätta med sina pågående åtgärder. Det vill säga inom ramen för påföljden ungdomsvård.

Däremot anser de att det saknas skäl att förena ungdomsvården med ungdomstjänst eller böter.

Flickan ska även betala en avgift på 500 kronor till brottsofferfonden.

Jenni Dahlgren

0417-125 86

jenni.dahlgren@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons