Annons

Ungt par får fängelse för stöldturné

Fängelse och behandlingshem blir slutdestinationen för ett par som på sin stöldturné ägnat sig åt missbruk, förfalskning och fyllekörning.
Tomelilla • Publicerad 14 november 2008

En man och en kvinna i början av 20-årsåldern har åtalats för en rad brott utförda under det senaste halvåret. Det handlar bland annat om stöld, bilstöld, märkesförfalskning, narkotikabrott och knivinnehav och bland målsägarna finns en rad näringsidkare från Sjöbo till Simrishamn.

Tingsrätten i Ystad dömer nu mannen som varit i klammeri med rättvisan tidigare till ett niomånaders långt fängelsestraff medans kvinnan döms till skyddstillsyn och behandlingshem.

Annons

Bägge ska också betala skadestånd på 2 300 kronor till en privatperson som paret gjorde inbrott hos i somras då bland annat dataspel blev stulna.

Mannen ska dessutom betala skadestånd till Statoil på 694 kronor, till Lokalföreningen i Brösarp på 700 kronor och Simrishamns bildemontering på 4 400 kronor.

Båda nekade till brotten.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons