Annons

Utan uppsägning - ingen lön

En 23-årig kvinna har anmält ett företag för att de vägrat betala ut semesterersättning. I stället blir det hon som får betala rättegångskostnaden på cirka 37 000 kronor.
Tomelilla • Publicerad 5 november 2009

Det var under åren 2006/2007 som kvinnan var anställd av företaget. Tvisten handlar om hur själva uppsägningen egentligen gått till. Enligt kollektivavtalet som företaget följer ska en arbetstagare, som lämnat sin anställning utan att iaktta avtalsenlig eller överenskommen uppsägningstid, förlora rätten till innestående lön och semesterersättning.

Problemet är att ord står mot ord och att det är kvinnan som måste bevisa de faktiska omständigheterna. Hon hävdar att hon mobbats på arbetsplatsen och att hon på grund av en krisreaktion lämnat stället. Arbetsgivaren menar att 22-åringen tydligt deklarerat att hon aldrig hade för avsikt att komma tillbaka. En av hans anställda bekräftar uppgifterna. Rätten tror helt enkelt på arbetsgivaren och har dömt kvinnan till att betala dennes rättegångskostnader.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons