Annons

Väktare på Kastanjeskolan

Tomelilla • Publicerad 20 november 2006

Kastanjeskolan har anlitat väktare som ska finnas på skolan en vecka framöver.

– De kommer i första hand att se till att inga obehöriga vistas på skolan, säger Margareta Sigurdhsson, skolans rektor. Förhoppningen är givetvis att även andra eventuella oroligheter ska kunna tonas ned genom väktarens närvaro. Vi har kämpat med att försöka avvisa obehöriga elever som dykt upp till och från ända sedan september månad. Och vi har försökt allt från att prata med eleverna till att hota med polisen och slutligen tillkalla polis.

Annons

Det är en före detta elev och kompisar till honom som ständigt dyker upp på skolan och vägrat gå därifrån när personal försökt avvisa dem.

Men förutom dessa orolígheter som i fredags ledde till att polisen fick tillkallas två gånger för att slutligen gripa "inkräktarna" pågår en fejd mellan olika elever på skolan.

Vid ett flertal tillfällen har polisen tillkallats för att elever misshandlat varandra.

Och i förra veckan var det en elev som fick tänder utslagna vid en misshandel.

– I inget fall har någon elev som inte "har med saken att göra" blivit indragen i händelserna eller utsatts för något i samband med förra veckans händelser, säger rektorn.

För att komma tillrätta med problemen inne på skolan jobbar nu skolan, polisen och socialtjänsten tillsammans för att lösa problemen så att eleverna får studiero.

Lollo bark

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons