Annons

Vanvårdad hund hämtas av polis

När Caroline Hallbeck kom till skolan med sina barn under fredagsmorgonen såg hon en mager schäferhund som försökte komma åt matavfall som skolan slängt i en avfallstunna.
Tomelilla • Publicerad 14 november 2008
Caroline Hallbeck gissar att den avmagrade schäfern är fem–sex år. Bild: Lollo Bark
Caroline Hallbeck gissar att den avmagrade schäfern är fem–sex år. Bild: Lollo BarkFoto: 

- Det var en eländig syn, säger Caroline som kallade till sig hunden. Hunden, som visade sig vara en tik, är kraftigt avmagrad och vanvårdad. När man klappar henne får man hela handen full av hår som lossnar. Hon har sår efter kedjehalsbandet på nacke och hals och långa klor. Hunden har också en stor juvertumör.

Halsbandet satt så hårt runt halsen på hunden så Caroline hade svårt att få av det. Det är ett halsband av den typ som används när hundar står uppbundna.

Annons

- Det är en underbar individ, säger Caroline. Hon är så kelen och tillgiven fast vi bara känt varandra några timmar. Hade jag inte redan haft två hundar och tre katter så hade jag behållit henne.

Caroline har ringt till polisen som skickat en bil från polisens hundstall dit hunden kommer att föras.

- Polisen har också upprättat ett djurskyddsärende, säger Caroline. Jag fick tillsägelse att inte lämna hunden till eventuell ägare om han/hon skulle höra av sig. Polisen vill se hunden.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons