Annons

Värdar tar emot besökare

Tomelilla • Publicerad 30 juni 2006
Lars Jeppsson och Ulla Wiberg-Fors är värdar under morgondagens invigning av Hasse & Tage-museet. Martin Nässil (mitten) är utbildad Hasse & Tage-guide. Bild:Thorsten Persson
Lars Jeppsson och Ulla Wiberg-Fors är värdar under morgondagens invigning av Hasse & Tage-museet. Martin Nässil (mitten) är utbildad Hasse & Tage-guide. Bild:Thorsten PerssonFoto: 

Martin Nässil är en av de guider som utbildats för att i sommar jobba på Hasse & Tage-museet.

– Jag har fått läsa en tjock bok. Sedan hade vi ett prov och så fick jag diplom, berättar han.

Annons

Martin Nässil är 22 år och hade sett ett par Hasse & Tage-filmer, några revyer och hört sketcherna med Lindeman. Nu kan han betydligt mer om Hasse & Tage.

– Jag ska sitta i biljettkuren och kunna svara på frågor. Det som jag inte kan svara på ska jag ta reda på, säger han.

I går vid museet träffades guiderna och flera värdar eller värdinnor som ställer upp under invigningsdagen i morgon för att ta hand om alla besökare som väntas komma .

– Vi ska vara behjälpliga runt om i byn, säger Ulla Wiberg-Fors.

Hon tycker att det är en kul grej.

– De behövde lite hjälp under invigningen så jag ställde upp, säger hon.

Även Lars Jeppsson, som ofta kan ses promenerande runt om i Tomelilla, har vikt en sommardag till att bli Hasse & Tage-värd.

Ulf Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons