Annons

Yngling åtalas för fem olika brott

Misshandel, olaga hot, skadegörelse, olaga intrång och försök till bilstöld.
Tomelilla • Publicerad 19 juli 2007

En 18-årig pojke åtalas nu för en mängd olika brott som ska ha inträffat mellan november 2006 och maj i år. Under ett halvår har han lyckats göra sig skyldig till inte mindre än fem olika åtalspunkter.

Vid två tillfällen i november 2006 har ynglingen brutit sig in på Kastanjeskolan, vilket han redan erkänt till, och veckan tidigare hade han råkat i handgemäng på Lidl där han misstänks för att ha slagit en man i bröstkorgen. Dessutom har ett vittne pekat ut honom för att ha kastat en sten genom ett Lidl-fönster som beräknas kosta 15 000 kronor. I februari 2007 misstänks 18-åringen för att ha sparkat en flicka upprepade gånger i huvudet och dessutom hotat att han skulle döda henne. Flickan fick både smärta, svullnader och blåmärken och två vittnen har förhörts av polisen om misshandeln.

Annons

Ynglingen har också gjort sig skyldig till en misslyckad bilstöld under natten till den 11 mars. Som bevis har polisen en DNA-träff och ett erkännande.

I det tredje åtalet för misshandel ska 18-åringen tillsammans med en kamrat ha slagit en pojke i ansiktet.

Nu är det upp till Ystads tingsrätt att avgöra vad åtalen ska leda till.

Jenni Dahlgren

0417-125 87

jenni.dahlgren@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons