Annons

Ynglingar hotade två Malmöbor med pistol

Två17-åriga pojkar från Tomelilla är åtalade för grova rån i Malmö. De hotade sina offer med en skarpladdad pistol. De två ynglingarna var på fest i Malmö i början på augusti. När de skulle hem till Tomelilla upptäckte de att de saknade pengar till tågbiljetterna.
Tomelilla • Publicerad 19 november 2008

De kom då överens om att skaffa pengar genom att råna någon på stan. De hade ju en pistol som de köpt några veckor tidigare.

I Pildammsparken, strax efter midnatt, stötte de på sitt första offer en 27-årig man som gick och pratade i sin mobiltelefon.

Annons

En av 17-åringarna riktade pistolen mot mannen och befallde honom att överlämna mobiltelefonen till kompisen, i annat fall skulle han dö.

Ynglingarna fick mobilen. Därefter sökte de igenom hans kläder och väska i hopp om att hitta pengar vilket de inte gjorde.

Istället fortsatte de sin jakt. En timme senare stötte de på en 57-årig man på Repslagargatan och hotade också honom med pistolen.

Han kastade då sin ryggsäck mot den ena rånaren men ångrade sig genast och lämnade över sin plånbok.

När rånarna ämnade platsen tog de även med sig mannens ryggsäck med innehåll.

De flyende rånarna avlossade sedan ett skott mot mannen som träffade i marken en bit från honom.

Till polisen har rånarna sagt att det var ett vådaskott.

Ynglingarna har erkännt.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons