Annons
Trelleborg

Äldre man svårt misshandlad – misstänkt anhållen

En man i 80-årsåldern i Trelleborg utsattes på söndagseftermiddagen för en svår misshandel. Under natten anhölls en man misstänkt för mordförsök.
Trelleborg • Publicerad 8 september 2019 • Uppdaterad 10 september 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Polis och ambulans kallades till en adress på Nils Holgerssons väg vid 16-tiden. Enligt larmet hade en man i 80-årsåldern misshandlats med bland annat sparkar mot huvudet. Misshandeln skedde inne i en lägenhet, uppger polisen.

En polispatrull var snabbt på plats och kunde gripa en misstänkt gärningsman i 40-årsåldern. Den äldre mannen fördes till sjukhus med ambulans – med oklara skador. Han ska dock ha varit vid medvetande.

Annons

Offret och gärningsmannen ska vara bekanta med varandra sedan tidigare, men polisen kunde på söndagskvällen inte uppge vilken sorts relation det finns mellan dem.

– De känner varandra och det handlar inte om kriminella personer. Sedan vad som har gått fel har vi inte fått knäck på, säger polisens förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck.

Kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning i lägenheten. Den gripne mannen är initialt misstänkt för försök till mord. Han anhölls under natten till måndagen.

Både den misstänkte gärningsmannen och den skadade mannen ska nu, enligt Ann-Christine Sjöbeck, genomgå rättsmedicinska undersökningar.

Niklas Steuernagel
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons