Annons
Nyheter

750 000 hushåll förlorar Kanal 5-kanaler

Förhandlingarna har strandat och Telias tv-kunder förlorar allt innehåll från Discovery Network, däribland Kanal 5, enligt Telia. Totalt drabbas omkring 750 000 hushåll. Kanalerna försvinner ur Telias utbud den 8 juni, skriver Telia i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Kanalerna försvinner ur Telias utbud den 8 juni, skriver Telia i ett pressmeddelande. I utbudet som försvinner finns även bland annat Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Discovery-kanalerna.

Omkring 750 000 hushåll har i dag kabel-tv via Telia och totalt omfattas 1,5 miljoner tittare, enligt Aftonbladet.

Annons

Det betyder bland annat att många tittare går miste om VM-kvalet mellan Sverige och Frankrike den 9 juni.

Orsaken är att förhandlingarna om ett nytt avtal mellan Telia och Discovery har strandat. Enligt Telia har parterna bland annat inte kommit överens om kostnaderna.

"Kunder i kläm"

"Tyvärr har vi inte kommit överens i förhandlingen. Vi har gjort allt vi har kunnat för att hitta en lösning och vi är uppriktigt ledsna över att våra kunder kommer i kläm", säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär i pressmeddelandet.

På Discovery Network Sweden är man förvånad över Telias utspel.

””

"Inga planer att lämna"

Panas vill inte gå närmare in på varför förhandlingarna har strandat, men säger att Discovery är måna om att hitta en lösning.

””

Det är inte första gången Telia och Discovery bråkar. Våren 2015 hade parterna ett liknande avtalsbråk vilket då ledde till att kanalerna släcktes för Telias tv-kunder en vecka innan de kom överens.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons