Annons
Nyheter

Alla ögon på Microsoft på spelmässa

Under den kommande veckan äger den årliga datorspelsmässan E3 rum i Los Angeles. Men flera bjässar i branschen tjuvstartar - däribland Microsoft. I fokus står tillverkarens nya konsol "Scorpio", tänk att ta upp kampen med Sony PS4.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

E3-mässan är ett av årets viktigaste tillfällen för datorspelsbranschen när tiotusentals människor flockas för att kolla in branschnyheter. Även om själva mässan egentligen pågår 13-15 juni tjuvstartade den redan i lördags med press- och förhandsvisningar för bland annat speltillverkaren Electronic Arts.

Sent i kväll, klockan 23 svensk tid, är det dags för en av de tyngsta aktörerna att ta plats på scenen - i form av Microsoft som ska hålla sin presskonferens. Förhandsspekulationerna handlar om hur företaget som blivit rejält frånåkt på konsolmarknaden av Sony och dess PS4 nu ska avslöja mer om "Project Scorpio".

Annons

Scorpio ska bland kunna köra spel i så kallad 4k-upplösning och prestandan ligga nästan i nivå med en PC. Men kvällens stora fråga blir hur saftig prislappen kommer att bli. I förhandsspekulationerna har 500 dollar nämnts, motsvarande cirka 4 500 svenska kronor - dyrare än Sonys konsol.

Konkurrenten Sony håller sin stora presskonferens natten till tisdag svensk tid. Sedan är det dags för Nintendo som förväntas visa upp nya spel till sin konsol Switch.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons