Annons
Nyheter

Boendet får kosta för bekymmersfria svenskar

Stigande bopriser, räntorna och amorteringskrav är inget som bekymrar många svenskar. Samtidigt är hälften sugna på att byta bostad - gärna till en med sjöutsikt. Och det är inget problem om det kostar.(TT)
Publicerad 7 augusti 2017

Nästan var tredje svensk tror inte att till exempel bopriser och räntor kommer att påverka dennes privatekonomi framöver, visar Svensk Fastighetsförmedlings årliga trendrapport, som har gjorts av Kantar Sifo.

Samtidigt uppger 18 procent av de 2 300 personer som deltog i undersökningen att de kommer att spara mer och 16 procent att de kommer att amortera mer.

Annons

Men bara 11 procent av de svarande tror att de kommer att vänta med ett bostadsköp - eller försöka förhandla om sin bolåneränta.

En majoritet av dem som deltog i undersökningen - nästan sex av tio - säger sig betala mellan 3 000 och 7 000 kronor per månad för sitt boende. Men många, hela 41 procent, kan tänka sig att betala mer än så. Nästan tre av tio kan tänka sig att betala upp till 10 000 kronor i månaden och var tionde svensk tycker att boendet är ännu mer värt: upp till 15 000 kronor.

I Trendrapporten framgår det också tydligt vad svenskarna är villiga att betala extra för: Fyra av tio slantar gärna upp för sjö- eller havsutsikt. 34 procent säger sig vara beredda att betala extra för en trädgård, medan knappt tre av tio tycker att en terrass, balkong eller en bostad fri från insyn är värt mer pengar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons