Annons
Nyheter

Ny miss körde Fingerprintaktien

Biometriföretaget Fingerprint Cards har återigen gjort bort sig. Felaktig information fick börskursen att åka jojo. - Det är väldigt svagt att det här händer, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.(TT)
Publicerad 8 augusti 2017

I går gick bolaget ut med uppgiften att sensorn FPC1035 finns med i nya Note 5 Lite C från kinesiska Coolpad. I dag tar de tillbaka informationen och ber om ursäkt för sin "missuppfattning".

””

Svänger stort

Annons

Bolagets aktiekurs reagerar ofta väldigt häftigt på minsta lilla nyhet. Under måndagen steg kursen närmare fyra procent på uppgiften om sensorn till den nya surfplattan. På tisdagen faller kursen tillbaka med lika mycket. Vid 15.30-tiden ligger nedgången på drygt fyra procent.

Och det är inte första gången Fingerprint har problem med sin informationsgivning. Denna gång är det visserligen ingen kioskvältare till nyhet, enligt Joakim Bornold.

””

Heidi Berger anser dock inte att det är hennes bolag som felat den här gången.

””

Inga synpunkter

Tidigare har Fingerprint Cards bötfällts av Stockholmsbörsen för felaktig information. Det kommer inte att ske för denna förseelse.

"Enligt bolagets egen bedömning, som vi inte haft anledning att ifrågasätta, har detta rört sig om en produktnyhet, snarare än regulatorisk information som faller under våra regelverk. Vi har därför inga synpunkter på detta mer än att det är olyckligt att informationen blev fel", skriver börsens presstjänst i ett mejl till TT.

Nyligen fälldes två tidigare styrelseledamöter för grovt insiderbrott för att ha handlat med bolagets aktier på information som inte var offentlig. Även för grundaren och huvudägaren Johan Carlström väntar rättegång kring samma typ av brottsmisstankar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons